légkondícionáló logók

Cégünk szakképzett és regisztrált szakemberekkel végzi a klíma szereléseket és karbantartásokat. A klímaberendezésekben található környezetkárosító hűtőközegek miatt ilyen berendezéseket kizárólag erre jogosult személy (kékkártyával rendelkező) telepíthet, karbantarthat.

Cégünk jogosultságát itt ellenőrizheti:

https://www.hlhmonitoring.hu/ellenor_blue.php?action=process&card_number=9490

Klímák

Lakások, irodák, üzletek komfortjához ma már hozzátartozik a kellemes hőmérséklet. A Jaksi-Szer Kft. sok éves tapasztalattal rendelkezik klímatizálás területén. A legújabb szerelési követelményeket és rendszereket, valamint a környezetvédelmi szempontokat szem előtt tartva igyekszünk kezünkből a legjobb munkát kiadni. Cégünk rugalmasságával, a szolgáltatások minőségével, minőségi és megbízható készülékek kínálatával áll ügyfelei rendelkezésére. Ingyenes helyszíni felméréssel és szaktanácsadással segítjük döntését, hogy a legmegfelelőbb klímakészüléket válassza.

Elkapkodott klímavásárlás

Minden előzetes információ nélkül berohanunk valamelyik hiper-, szupermarketbe, ahol szakértői segítség hiányában az ár alapján kiválasztjuk az éppen készleten lévő légkondicionáló berendezések egyikét.
Hazaérve hosszasan böngésszük a klíma felszerelési útmutatóját, majd szerszámok és szakértelem nélkül úgy döntünk, hogy megpróbálunk szakembert keríteni, akik többnyire ilyenkor a leginkább elfoglaltak. Ha találunk is klímaszerelőt nem biztos, hogy szakértelme csúcsán áll. Komoly szakértelmet kíván például a vákuumozási eljárás, amely nagymértékben befolyásolja a vásárolt klímaberendezésünk élettartamát, ugyanis a csőrendszerből el kell távolítani a párát, ellenkező esetben a rendszerben lévő hűtőház elsavasodik és megrongálja a klímaberendezés kompresszorát.

 

Ha pedig valaki „csak felcsavarozza a klímát” és nem vállal garanciát a néhány órával, vagy akár egy évvel később jelentkező, szakszerűtlen telepítésből adódó szavatossági problémák megoldására, akkor joggal érezhetjük, hogy be lettünk csapva.

 

Karbantartás

A szakszerűen beszerelt, minőségi klímaberendezés hosszú távon szolgálja jó közérzetünket és egészségünket, ha elvégeztetjük rajta a szükséges karbantartási munkákat. A tisztítást és szakszerű fertőtlenítést félévente érdemes elvégezni, legpraktikusabb a hűtési, illetve fűtési szezon kezdetén. Ne feledjük, hogy csak a szakember által, speciális anyagokkal elvégzett tisztítás-fertőtlenítés éri el a kellő hatást. Ennek elhagyása megrövidíti a készülékek élettartamát, és növeli az energiafelhasználásukat, illetve lehetővé teszi baktériumok és penészgombák megtelepedését, ami az egészségünkre is veszélyes lehet. A szervizelés során bizonyos műveletek a felhasználó által is elvégezhetőek, de mivel más műveletekhez amúgy is szakember szükséges, érdemes a teljes karbantartási munkát a szakemberre bízni, ami nem jelent nagy anyagi megterhelést.

 

A beltéri egységek karbantartása a szűrők tisztítását vagy cseréjét, a párologtató és kondenzvíz-elvezető rendszer ellenőrzését és tisztítását jelenti.

 

A kültéri egységek karbantartása magába foglalja a kondenzátor és a kompresszor ellenőrzését, tisztítását, a hűtőközeg ellenőrzését és pótlását. Ha szükséges a lamellázattal rendelkező hőcserélő átmosása nagynyomású mosóberendezéssel, mosófolyadékkal.

Érdemes tehát úgy gondolni a rendszeres karbantartásra, hogy az nem csak valami kötelező dolog, hanem a klíma optimális működése révén anyagilag is megtérül.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket elérhetőségeinken: info@jaksiszer.hu