Klíma

Split klíma

A split klímák, más néven osztott készülékek, két fő részből állnak, a beltéri és kültéri egységből, amelyet rézcsövek és kábelek kötnek össze. A beltéri egységet a hűtendő helyiségben helyezik el, amelyben van a hőcserélő, a ventilátor, és az elektronika. A kültéri egységet kívül tartókonzolra vagy a neki kialakított helyre szerelik fel. A kültéri egység tartalmazza a kompreszort és a kondenzátorventilátort. A split klíma berendezés előnye, hogy osztott elrendezése miatt rendkívül csendes, mivel a kompresszor és a kondenzátorventilátor a hűtendő helységtől távolabb van, továbbá a beltéri egység jobb elhelyezhetősége miatt a hűtött levegő elosztása is jobban megoldható.

Beltéri egység:

    - oldalfali
    - mennyezeti / parapet
    - álmenyezeti kazettás (álmenyezetbe építhető)
    - álmenyezeti légcsatornázható (a helyiségben csak az elszívó és befúvó rácsok láthatóak, ezek vannak összekötve légtechnikai idomokkal, csövekkel, a beltéri egységgel)

 

 

Multi split klíma

Ugyan úgy működnek, mint a split klímák, azzal a különbséggel, hogy egy kültéri egységhez 2, 3, 4 beltéri egység párosul. Olyan helyekre ajánljuk, ahol több helyiség klimatizálására van szükség és a kültéri egység elhelyezése problémát okoz.

 

 

Mobil klíma

A mobil klímaberendezéshez szükséges egy konnektor, és egy ablak a levegő kivezetését szolgáló cső számára. Ezen a csövön keresztül kerül ki a kondenzációs hő a helyiségből. A hűtésnél keletkező kondenzvizet egy kis tartályban fogjuk fel, amit a működéstől függően folyamatosan ürítenünk kell. A berendezés a szoba belső levegőjét keringteti.

 

 

Fan-coil

A fan-coil hőcserélővel felszerelt ventilátor . A fan-coil működési elve az, hogy egy hőcserélőn keresztül fújja a ventilátor a levegőt, mely a hűtési üzemben a hőcserélőben lévő hidegvíztől lehűl, fűtéskor a kazán vagy hőszivattyú meleg vízétől pedig felmelegszik. A ventilátorok előtt levegő szűrőt építenek be, amely a helyiség levegőjének tisztaságát is szabályozza. Alkalmazása folyadékhűtős rendszerhez, kondenzációs kazánhoz és hőszivattyús fűtéshez kifejezetten ajánlott, mert alacsony hőmérsékletű fűtési vízzel is nagyon jó hatásfokú.

 

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket elérhetőségeinken: info@jaksiszer.hu